SMART keluarkan tiga mangsa runtuhan

KUALA LUMPUR 9:Feb. – Pasukan Mencari dan Menyelamat Khas Malaysia (SMART) di Turkiye berjaya menemukan tiga mangsa yang terperangkap dalam runtuhan sebuah bangunan tujuh tingkat, di Nurdagi, Gaziantep hari ini.

Menurut Agensi Pengurusan Bencana Negara (NADMA), pasukan MAS-01 SMART  telah diaturgerak ke satu lokasi bangunan tujuh tingkat yang runtuh dan dipercayai tiga mangsa terperangkap.

“Setelah dua jam menggunakan peralatan khas, pasukan itu berjaya menjumpai tiga mangsa, satu perempuan, satu lelaki dan satu kanak-kanak.

“Semua mangsa yang ditemui telah pun meninggal dunia. Salam takziah, “ kata NADMA dalam kemas kini ringkas di Facebook, hari ini.

Hantaran mengenai perkembangan terkini gerak kerja pasukan SMART itu turut disertakan bersama gambar dan video, menunjukkan beberapa anggota membawa keluar mayat mangsa runtuhan berkenaan.

Related posts

Leave a Comment